Inbrakenplaag bij KFC Peutie blijft duren

 

Voetbalclub KFC Peutie heeft nog maar eens inbrekers over de vloer gekregen. Nauwelijks anderhalve week na de vorige keer was het maandag opnieuw prijs. Uitgerekend op het moment dat er op de gemeenteraad gepalaverd werd over mogelijke camerabewaking. “Het is de zevende inbraak op twee jaar tijd. Ik ben het echt kotsbeu”, zucht voorzitter Achiel Ferrante. De inbraken gebeuren steevast volgens een geijkt stramien: rolluik geforceerd en deur ingetrapt. “Ze gingen uiteindelijk aan de haal met flessen cava, wijn, isotone drank en chips. Geld konden ze namelijk niet vinden.”

Voor de zevende keer in twee jaar tijd was het maandagnacht opnieuw prijs bij KFC Peutie. “De inbrekers drongen opnieuw binnen via een elektrisch rolluik dat ze forceerden”, vertelt voorzitter Achiel Ferrante. “Vervolgens hebben ze de deur van de voorraadkamer ingetrapt. De deurlijst en het slot zijn helemaal naar de vaantjes. Ze hebben alle kasten opengetrokken en doorzocht, duidelijk op zoek naar geld. Maar dat hebben ze niet gevonden. Uiteindelijk zijn ze weg met 7 flessen cava, 3 flessen wijn, twee dozen AA-drank en en twee dozen chips.”

Pikant detail: uitgerekend maandagavond werd op de gemeenteraad gediscussieerd over de veiligheidsproblematiek bij de club. Ondanks de herhaalde vragen voor camerabewaking blijft het stadsbestuur de boot afhouden. Dat bleek ook nu weer.

“Camera’s zijn nochtans de enige oplossing voor deze aanhoudende plaag”, zegt Ferrante. “De stad heeft echter schrik dat ook de camera’s gaan gestolen worden. Wel, dat ze die dan op één van de verlichtingspalen hangen. Want dit is niet meer houdbaar. Ik ben het zo kotsbeu als maar zijn kan.”

Voor de voetbalclub is de situatie dan ook niet meer leefbaar. De laatste inbraak dateert nog maar van anderhalve week geleden. Toen werd er vooral ravage aangericht. “Want geld konden ze ook dan niet vinden. Maar ze hadden wel alle deuren ingetrapt, de ruiten aan diggelen geslagen en de koelkast en diepvriezer doorzocht. Alles was gesmolten. We hebben het allemaal moeten weggooien.”

Burgemeester Hans Bonte (sp.a) vindt het naar eigen zeggen ‘verschrikkelijk ellendig dat de club alweer getroffen is’. “De politie is intussen langs geweest en ik heb het verslag gezien. Het gaat met grote waarschijnlijkheid om twee ‘bekenden’, die de kantine goed kennen. Er is al extra beveiliging aangebracht en er ging naar aanleiding van de recente inbraak nog een inspanning gebeuren. We zullen nu met de diensten van de stad bekijken wat we verder nog bijkomend kunnen doen op dat vlak.”

“Wat camera’s betreft ben ik tegen camera’s binnen. Dat is het eerste dat ze meepakken of onschadelijk maken. Een zogenaamde publiekscamera buiten is mogelijk wel nuttig. Maar er is geen onmiddellijk budget voor vrij. Je kan je ook de vraag stellen naar efficiëntie toe. Misschien is het ook te verregaand als maatregel zeker als het enkel maar gaat om twee hardnekkige ‘bekenden’. Maar ik sluit het niet uit. Hopelijk levert het politie-onderzoek snel resultaat op.”

Voor CD&V is de reactie van het stadsbestuur te laks. ‘Natuurlijk zijn camera’s geen wondermiddel, maar wat mij betreft zijn ze wel degelijk een heel belangrijk deel van de oplossing. Of moeten die vandalen echt het gevoel krijgen dat ze overal mee wegkomen?”, aldus gemeenteraadslid Peter Van Kemseke.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise