WDP is ‘Onderneming van het Jaar’

 

Vastgoedontwikkelaar WDP (Warehouses De Pauw) uit Wolvertem is verkozen tot Onderneming van het Jaar 2017. WDP haalde het in de finale van tankerrederij Euronav en van Armonea, dat rusthuizen uitbaat. De jury was naar eigen zeggen vooral onder de indruk van “de consistente performantie, de continuïteit van het familiebedrijf en hoe ze aandeelhouderswaarde creëert”. Ook het feit dat WDP, dat opgericht werd in 1971, zich heeft kunnen aanpassen aan de logistieke uitdagingen van de toekomst, krijgt lof.

“Specifieke klantgerichte oplossingen worden gecombineerd met innovatie en duurzaamheid. Er worden telkens nieuwe concepten aangeboden zodat continuïteit gegarandeerd wordt”, staat in het juryrapport. “WDP voorziet niet zomaar een gebouw maar bouwt een schil rondom het volledige logistieke proces”. WDP bezit en ontwikkelt meer dan drie miljoen vierkante meter aan semi-industrieel en logistiek vastgoed, verdeeld over ruim 160 sites op logistieke knooppunten in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Roemenië. In de Benelux is het bedrijf marktleider in magazijnverhuur. WDP staat sinds 1999 genoteerd op Euronext Brussels en sinds 2015 ook in Amsterdam. De groep realiseerde vorig jaar een omzet van 142 miljoen euro en stelt 60 mensen tewerk.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise