Kobbegem: Dan toch gezinsdrama

De verdachte dood van Marie-Jeanne Berghman (66) uit De Breker in Kobbegem is nu toch het gevolg van een familiedrama. Ze werd door haar 68-jarige echtgenoot François verstikt. Vervolgens poogde de man zelfmoord te plegen door pillen te slikken. De man werd aangehouden op verdenking van moord op zijn vrouw.

Het familiedrama was een donderslag bij heldere hemel in het anders zo rustige Kobbegem. Buren en kennissen konden het nauwelijks geloven. Marie-Jeanne en François stonden beiden met volle overtuiging in het gemeenschapsleven van Kobbegem. Zij gaf kookles voor de KVLV, hij hielp zijn buren wanneer hij kon. Samen zetten zij ook hun schouders onder Kobbegem kermis. Het koppel heeft twee zonen en verschillende kleinkinderen.

Voor de moord en zelfmoordpoging zijn meerdere verklaringen. Marie-Jeanne leed aan ongeneeslijke diabetes. Bovendien waren er financiële problemen door de gokverslaving van François. Of ze samen beslisten uit het leven te stappen of François vond dat hij de situatie niet meer aan kon, niemand kan het zeggen. Gezien zijn toestand kon François B. nog niet ondervraagd worden.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk