Studentikoze proeven in veelkamp

900 leerlingen zijn vrijdag in uniform naar school in Opwijk gekomen. Ze kregen een ontbijt aangeboden en ze mochten zich uitleven in een “veelkamp”.

Elk jaar doen de acht jeugdbewegingen uit Opwijk actief mee aan de Dag van de Jeugdbeweging. Ze komen in het uniform van hun jeugdbeweging naar school en de jeugddienst zorgt voor hun ontbijt.

 

‘s Middags had de begeleider van de leerlingenraad VKO Joris Verspecht een ‘veelkamp’ bedacht met sumo-worstelen, een bitterballenwedstrijd, een hindernissenparcours, benji-run, een aardappelwedstrijd, Siamees voetbal, spiegelschrijven en het spectaculair Chubby Bunny-spel waarbij zoveel mogelijk marsmallows naar binnen dienen gewerkt te worden. (Staf Van Hauthen kon het meest in zijn mond proppen).

 

Om aan twaalf deelnemende ploegen te komen werden ook KAJ Peizegem, de Scouts Lebbeke en KSA Heizijde uitgenodigd. De meeste proeven vonden plaats op het sportplein van het VKO. Rond de arena nabij het jeugdhuis Nijdrop had de finale plaats.

“Het sociaal-cultureel engagement van onze jeugdbewegingen is zeer groot”, weten Ineke Segers van de jeugddienst en schepen van jeugd Joske Vermeir (Open Vld). “Ze zijn niet te beroerd om opleidingen te volgen en spelnamiddagen voor te bereiden. Hun vorming wordt terugbetaald en ze krijgen nog eens extra subsidie naast de 16.000 euro die we verdelen onder de acht verenigingen, die we toetsen op hun werking, activiteiten en engagementen.”

 

De KSA van Droeshout won de “veelkamp”. (ego)

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk