Erembald Kravaal Happening ontvangt duizend bezoekers

De Erembald Kravaal Happening zet elk jaar een mooi plekje van de streek in de kijker. Na twee jaar Affligem was nu Mazenzele aan de beurt. De wandelingen, fietstochten, kinderactiviteiten en foodtrucks met lokale produkten lokten ruim duizend deelnemers naar de Opwijkse deelgemeente.

 

Vlaams minister Joke Schauvlieghe, gedeputeerde Tie Roefs en schepen Inez De Coninck (N-VA) openden de happening met het symbolisch aanplanten van een kersenboom. Vroeger werd Mazenzele ‘het witte dorp’ geheten omwille van de vele bloeiende kersenboomgaarden die het dorp elke lente wit kleurde.

 

De provincie keert de gemeente Opwijk een subsidie tot van 24.903 euro om de historische gordel van kersenboomgaarden rond Mazenzele te herstellen en de toekomst van de steenuil veilig te stellen.

 

Het Vlaams ministerie van Omgeving, Natuur en Landbouw ondersteunt het Landschap van Erembald tot Kravaalbos met een toelage van 300.000 euro, gespreid over drie jaar. Om de gastvrijheid voor wandelaars en fietsers te vergroten, plaatste het Agentschap voor Natuur en Bos infoborden en zorgde het voor bewegwijzerde wandelrouters in het Kravaalbos. Die routes werden gisteren voor het eerst ingewandeld.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk