Frans Bauer op pareltjesworp in Gooik

GRIMBERGEN – Er komt een ondergrondse parking aan het Gemeenteplein in Strombeek-Bever. Het gemeentebestuur heeft alvast groen licht gegeven en gaat nu een ontwerper aanstellen om de plannen uit te werken. Ook de handelaars in de buurt en CC Strombeek zullen hierbij betrokken worden.  De realisatie zal nog niet voor morgen zijn. Eerst moet Aquafin nog werken uitvoeren vanaf het zwembad langs het Sint-Amandsplein, het Gemeenteplein tot Procter & Gamble. Pas van zodra de Aquafinwerken ter hoogte van het Gemeenteplein worden uitgevoerd, zal men ook starten met de aanleg van een ondergrondse parking. Die zal volgens de eerste ramingen zo’n 2 miljoen euro kosten. Er zal ook een buitenlift voorzien worden aan de ingang van cultuurcentrum Strombeek.

DILBEEK – Op autosnelweg E19 in Seneffe crashte gisterennamiddag een wagen met daarin twee inbrekers die eerder op de middag betrapt waren in Dilbeek. Het voertuig werd lange tijd achtervolgd door de politie en crashte uiteindelijk meer dan 40 kilometer verderop in het Henegouwse Seneffe. De twee inzittenden liepen na de crash een maïsveld in.

GRIMBERGEN – De bio-boerderij en sociale werkplaats Den Diepen Boomgaard in Grimbergen kreeg ongewenst bezoek. Vandalen vernielden een deel van de tomatenoogst en braken aan de winkel een koelkast open waarin drank bewaard wordt. Vermoed wordt dat de vandalen de bio-boerderij in Grimbergen langs de velden zijn binnengedrongen. Ook anderhalve maand geleden werd al eens ingebroken in de boerderij. Den Diepen Boomgaard heeft nu de politie gevraagd om extra te patrouilleren en onderzoekt ook of er geen bewakingscamera’s kunnen geplaatst worden op het domein.

GOOIK – Voor het eerst in de geschiedenis mag de pareltjesworp op 15 augustus een internationale gast verwelkomen. Niemand minder dan de Hollandse charmezanger Frans Bauer en zijn meezingers komen de festivalweide in vuur en vlam zetten. Maar uiteraard komt hij eerst chocoladen pareltjes gooien aan het gemeentehuis en iemand gelukkig maken als winnaar van het gouden sieraad.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland