Recyclagepark Dilbeek onverwacht gesloten tot 10 juni

Het recyclagepark van Dilbeek, in de deelgemeente Groot-Bijgaarden, is zeker tot 10 juni gesloten omwille van veiligheidsproblemen door beschadigingen aan de brug van het viaduct.

Vanmorgen bleek dat aan de onderkant van het ringviaduct betonbrokken loskomen. Om dringende inspecties en herstellingen mogelijk te maken, maar vooral om de veiligheid van personeel en bezoekers te waarborgen, is beslist het recyclagepark zeker tot 10 juni gesloten te houden.

Intussen wordt aangeraden zoveel mogelijk gebruik te maken van de huis-aan-huisinzamelingen voor papier/karton, pmd, hol glas en textiel.

Volgende afvalfracties worden ook aan huis opgehaald: klein gevaarlijk afval (contacteer vooraf Haviland: 03 334 17 40), grofvuil, hout, metalen, herbruikbare goederen en alle afgedankte elektrische en elektronische apparaten (contacteer Televil: 02 255 19 40).

Voor bouwafval zijn er bouwafvalzakken te koop in elke grote doe-het-zelfzaak (gevulde bouwafvalzakken worden aan huis opgehaald).

Spullen die nog hersteld kunnen worden, kan je naar de kringwinkel brengen (IJsbergstraat 6 in Schepdaal) of naar het Repair Café (zondag 5 juni van 14 tot 18 uur in Keperenberg).

Ook voor groenafval is er een alternatief. In plaats van groenafval naar het recyclagepark te brengen kan er thuis gecomposteerd worden. De gemeente verkoopt goedkope compostbakken en – vaten. Composteren is niet zo moeilijk. Om iedereen op weg te te helpen, organiseert de gemeente, samen met de compostmeesters, aanstaande zaterdag 4 juni een kringloopnamiddag van 14 tot 17 uur op de binnenkoer van de Kasteelhoeve, de Heetveldelaan 4 in Dilbeek. Compostbakken en –vaten worden er te koop aangeboden voor slechts 20 euro.