Kinderdagverblijf OLV Lombeek onder water

De hevige regenval van gisteren en afgelopen nacht zorgde op heel wat plaatsen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek voor wateroverlast. Ook het kinderdagverblijf van Infano in Koollochting stond volledig onder water en is voorlopig gesloten.

“Rond 20 uur kreeg de regiomanager van Infano V√©ronique Goeman telefoon van een buurtbewoner met de melding dat het kinderdagverblijf onder water stond. De brandweer kwam ter plaatse om het water weg te pompen”, zegt Maxime Dehulster, woordvoerster van Infano.

schade infano OLV Lombeek“De begeleiding van het kinderdagverblijf stak de handen uit de mouwen om nog grotere schade te voorkomen, maar moest het rond 23 uur opgeven. Vandaag konden ze¬†de deuren niet openen door¬†de grote schade binnenin.”

De kinderen worden voorlopig opgevangen in andere kinderdagverblijven van Infano in de onmiddellijke omgeving. Infano en partner OCMW Roosdaal proberen intussen de omvang van de schade op te meten.

Topartikels editie Ninove-Dender