Barbecueteam Wettels on Fire in stijgende lijn vooruit

Ook al hebben we in volle lente te maken met herfstweer, voor het Ninoofse barbecueteam Wettels on Fire is het barbecueseizoen al een tijdje begonnen.

Begin mei nam het team in het Kapermolenpark in Hasselt deel aan het Grand Championship BBQ. Het weer en de sfeer zaten goed, 40 teams uit binnen- (15 teams) en buitenland (Noorwegen, Zweden, Duitsland, Groot-Brittannië, Amerika en Nederland) schreven zich in. Om en bij de 3.000 bezoekers kwamen een kijkje nemen. Voor wat betreft de discipline Amerikaanse barbecuestijl (low & slow) werd er gestreden om de titel van Belgisch kampioen.

“Met een onverhoopte tweede plaats op het onderdeel steak kunnen we tevreden terugblikken op deze wedstrijd”, vertelt Pieter De Moor. “Een plek op het Belgische podium of internationaal zat er dit jaar niet in maar we gaan in stijgende lijn vooruit. Barbecueën is heel populair de laatste jaren en velen voelen zich geroepen om een ploeg op te richten en hun kans te wagen op een kampioenschap. Dus de concurrentie vermindert er zeker niet op. Ook mogen we niet vergeten dat wij zelf als vriendengroep drie jaar geleden begonnen zijn aan een éénmalige deelname aan het Belgisch barbecuekampioenschap en dit als amateurs, met een onverhoopt succes. De doorstart van ons team was dus een logisch gevolg. Ook mogen we fier zijn op het resultaat van onze eerste wedstrijd in Nederland waar we een mooie eerste plaats behaald hebben op het onderdeel dessert. Een toppertje, al zeggen we het zelf.”

Op zondag 5 juni kan u de Wettels On Fire aanmoedigen in Wetteren waar het Oost-Vlaams Kampioenschap georganiseerd wordt. Je kan ze steeds volgen via hun Facebookpagina of hun website (www.wettelsonfire.be), waar je ook terecht kan met vragen of opmerkingen. Het barbecueteam is altijd paraat om allerhande feestjes te verzorgen.

Topartikels editie Ninove-Dender