Urbanus, De Mens en De Jeugd op Hopduvel 2016

Het Hopduvelcomité heeft een eerste luik vrijgegeven van het programma van de tweejaarlijkse Hopduvelfeesten, dit jaar op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september.

Het volledige (muzikale) programma wordt pas eind juni bekendgemaakt, maar een eerste teasertrio is nu al bekend. Zo komen Urbanus & zijn Fanfaar op vrijdag en De Mens en De Jeugd van Tegenwoordig op zaterdag.

De Assenaar in de kijker wordt dit keer Maarten van de Voorde, afkomstig uit Ten Berg en intussen uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd architect, stedenbouwkundig ontwerper en designer met een groot hart voor zijn heimat. Rond van de Voorde worden drie uitgebreide tentoonstellingen gebouwd met als thema’s vroeger (Verbeeldend Asse), vandaag (overzichtsbeeld) en Asse Morgen (een toekomstbeeld).

De Hopduvelstoet op zondag 11 september krijgt een diamanten editie, omdat het 60 jaar geleden is dat de eerste stoet uitging. De stoet wordt opgebouwd rond de vier natuurelementen aarde, water, vuur en lucht. Ook deze editie is het Hopduvelcomit√© verheugd te mogen rekenen op de medewerking van vele verenigingen, wijken en dorpen uit¬† ‚Äėhet land van Asse-Aalst‚Äô. Wie graag deelneemt aan de stoet mag zich melden via info@hopduvel.be.

Voorts zijn er op vrijdag 2 september in het CC Asse opnieuw Duvelsverzen met literatuur, po√ęzie en muziek harmonieus samen, alles overgoten met een sausje van samenzijn en gezelligheid.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk