Opnieuw tientallen autobanden gedumpt

Amper zes maanden nadat er in Wolvertem aan de Paardenweide en Ossegemstraat autobanden zijn gedumpt, zijn er onlangs opnieuw twee sluikstorten van autobanden ontdekt.

Zwerfvuilcoach Luc Larivière gaf de twee nieuwe sluikstorten door aan afvalintercommunale Incovo. “Het eerste sluikstort gebeurde in de voetweg die de Paardenweide met de Ossegemstraat verbindt Daar zijn 60 autobanden en zes vrachtwagenbanden gedumpt. Op die plek is er geen bewoning en dus geen sociale controle. Je kan ook niet overal sluikstortcamera’s plaatsen. Sinds het wegje twee jaar geleden werd verhard, wordt het gebruikt als sluipweg. Er is een bord doodlopende straat geplaatst, maar dat wordt genegeerd. Er is al beloofd om er een tractorsluis te plaatsen, maar die staat er helaas nog niet.”

Het tweede sluikstort met 26 autobanden werd ontdekt op het T-kruispunt aan de Ossegemstraat. Vermoedelijk gaat het om dezelfde daders van het vorige sluikstort én ook van de vier sluikstorten vorig jaar in augustus, in november en begin dit jaar. Toen werden er ook tientallen autobanden gedumpt. Dit moet stoppen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise