Hopduvelstoet lokt massa volk naar Asse

Zondagnamiddag trok de traditionele Hopduvelstoet door het centrum van Asse, voor velen het hoogtepunt van de Hopduvelfeesten in Asse. Zondagavond sluiten Metejoor en Les Truttes het feestweekend af.

Het was bang afwachten of de zon zich zondag zou laten zien en dat was gelukkig het geval. Het gevolg liet zich raden: duizenden bezoekers zakten af richting het centrum van Asse om te genieten van de traditionele maar o zo mooie Hopduvelstoet. Die keerde na vier jaar afwezigheid terug in het thema ‘Geuren, kleuren en klanken’. 35 verenigingen uit Asse en omstreken stapten mee in de kleurrijke stoet.

Zondagavond was het nog tijd voor enkele optredens van onder meer de lokale Popduvels, Metejoor en Les Truttes. Velen keken ook nog uit naar het slotspektakel. De organisatie mag alvast terugblikken op drie geslaagde avonden. Met telkens het bordje uitverkocht aan de kassa, goed voor 6.000 bezoekers. Enkel op zaterdag viel het weer wat tegen, waardoor het Hopdorp iets minder bezoekers trok. En tijdens het optreden van Camille gingen de hemelssluizen nog eens open. Maar je zag de vreugde op ieders gezicht, het was door corona immers al vier jaar geleden dat er nog volwaardige Hopduvelfeesten georganiseerd werden. Nu is het opnieuw twee jaar wachten tot het tweede weekend van september 2024.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk