Merchtemse steltenlopers schitteren op Brusselse Grote Markt

Zaterdagavond 10 september ging op de Grote Markt in Brussel Taptoe Brussels door, een geweldig evenement in het prachtige kader van de hoofdstad. Vier gerenommeerde buitenlandse korpsen lieten hun kunnen bewonderen. En dat was best wat, muziek spelen en ondertussen nog ingewikkelde patronen op de kasseistenen toveren is niet evident.

De tribunes staken bomvol en honderden toeschouwers vergaapten zich achter de omheiningen naar het gebeuren. Halverwege volgde echter de climax met de Belgische inbreng of de intrede van de Koninklijke Steltenlopers! De aanwezige Merchtemnaren sprongen recht en vuurden de wereldvermaarde groep aan. De steltenlopers zelf bleven er kalm onder en leverden een perfecte show af.

Geelrood overspoelde de arena, niet alleen in de breedte maar vooral in de hoogte! Het blijft een geweldig schouwspel! De Merchtemse trots pootte een geweldige prestatie neer en het applaus was overdonderend. Muziek en stelten, het blijf imponeren en met deze passage in Brussel wordt alweer een mooie bladzijde toegevoegd aan de rijke geschiedenis van de Koninklijke Merchtemse Steltenlopers! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk