Brandweer redt paard uit kanaal na struikelpartij

Zondagmiddag rond 15 uur heeft zich nabij de Lourdesgrot in Humbeek een merkwaardig incident voorgedaan. Een ruiter begeleidde zijn paard nabij het kanaal aan de Westvaartdijk toen het paard plots struikelde en in het water viel.

Dit had niets te maken met het Voodoofestival, maar doordat de brandweer daar aanwezig was, kon er snel worden ingegrepen. Het paard wist gedurende een half uur zwemmend te overleven in het water. Brandweerlui van de kazernes van Vilvoorde, Londerzeel en Lennik waren tegen dan met het nodige materieel ter plaatse, waarna het dier uit het water kon getild worden. Paard én ruiter kwamen er met de schrik vanaf.

Burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing) loofde het ‘professionele optreden’ van de brandweer. Zaterdagavond was ook al een festivalganger van het Voodoofestival door de brandweer uit de slotgracht van het kasteel van Humbeek gered.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise