GBS Walfergem is klaar voor 1 september

In Walfergem werd dinsdag (en de daaropvolgende dagen) nog flink doorgewerkt om de splinternieuwe kleuterafdeling tegen 1 september klaar te hebben. Schepen van onderwijs, Edwin Fabri, maakte met directeur Geertrui Ockeleij een rondgang door de nieuwe lokalen. Ook zorgjuf Katlijn Vertommen was paraat om de laatste details te helpen regelen.

Acht klassen, een refter, een binnenspeelruimte, een zorglokaal en een leraarskamer werden opgetrokken en fris aangekleed. Elk klasje (voor de starters, het eerste en het tweede kleuterjaar) heeft een ruime berging, een lavabo en een eigen kleutertoilet. Handig. De school heeft ook een handige lift.

Ruimte

Er is ook voldoende groen, een ruim gazon aangelegd door het technisch personeel van de gemeente. “We moeten deze mensen erg dankbaar zijn voor het vele werk dat zij hebben geleverd,” zegt Edwin Fabri, “dank zij hen kunnen onze kleuters vrijdag starten in een groene school. Ik vind trouwens dat elke school voldoende ruimte moet hebben, kinderen hebben dat nodig”.

Het personeel van de kleuterschool bestaat uit 13 kleuterjuffen, één mannelijke collega en een turnleraar. Door de bouw van de nieuwe lokalen is de capaciteit uitgebreid van 200 naar 300 kleuters. “We hebben nog plaats in onze klasjes,” zegt directeur Geertrui. In de lagere school zijn er twee klassen in elk leerjaar en zelfs drie in het 1ste leerjaar. Samen bieden ze plaats aan zo’n 270 leerlingen.

In Relegem konden de werken niet op tijd worden afgerond en in Zellik starten heel binnenkort de werken voor een nieuwbouw voor de gemeentelijke lagere school en kinderopvang Spinibo. Maar daarover later meer in een ander bericht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk