Aardappelverkopers blijken listige dieven

In de Spiegelstraat in Asse wist een koppel dat zich voordeed als verkopers van aardappelen en appelen vrijdag 640 euro te stelen bij een bewoner.

De man en de vrouw belden om 11 uur aan en deden de bewoner een aanbod om aardappelen en appelen te kopen. Hij liet hen binnen in de woonkamer. Hij besliste 20 kg aardappelen en 15 kg appelen te kopen voor samen ongeveer 100 euro.

Nadat de twee verkopers de woning al lang hebben verlaten, stelde de bewoner vast dat er 640 euro uit de lade van de kast in de woonkamer werd ontvreemd. Bij de koopovereenkomst had hij nooit enige argwaan.

De andere fait-divers van het weekend in Asse:

  • Een horecazaak op de Brusselsesteenweg in Asse kreeg donderdagnacht inbrekers op bezoek. Een metalen deurstijl werd geforceerd. In de zaal werd de kassa leeggemaakt. In de keuken was er grote wanorde. Er zou 50 euro wisselgeld en een computer gestolen zijn.
  • In de Hortensialaan in Zellik stelde een bewoner vrijdag vast dat het schuifraam achteraan zijn woning open stond. In de kelder bleken acht autobanden met velgen van het merk BMW gestolen.
  • Een gaatjesboorder was vrijdagavond aan het werk in een woning aan de Mollemseweg. De woning werd grondig doorzocht en meerdere juwelen en vreemde valuta zijn verdwenen.
  • Een bewoner in de Hoogstraat werd donderdagnacht gewekt toen twee personen, vermoedelijk een vrouw en een man, poogden in te breken. Toen ze hem opmerkten vluchtten ze weg. Hij achtervolgde hen nog maar tevergeefs. De omheining achter de haag in de tuin was doorgeknipt en ook een bewegingsensor van het licht werd afgebroken. De bewoner deed pas 24 uur later aangifte.
  • In de Heilig Hartlaan was er zaterdagavond een woninginbraak. De dieven forceerden een deur en maakten juwelen en een laptop buit.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk