Voetbaloverzicht : Match KVK Ninove gestaakt

In vierde klasse B verloor Wolvertem met 2-1 op het veld van Meldert. De thuisploeg liep 2-0 uit dankzij Van Nyvel die doelman Deloose tweemaal kon verschalken. De aansluitingstreffer van Eylenbosch kwam te laat. Terjoden-Welle verloor in eigen huis van Zele. Ondanks deze nederlaag blijft T-W op de vierde plaats staan.

KVK Ninove stevende zaterdagavond af op een vlotte zege tegen Sparta Ursel maar het weer en de lichtinstallatie zorgden voor een anticlimax. Tot tien minuten voor tijd leidde KVK met een ruime 6-0 dankzij doelpunten van De Wannemaker, Thiebaut (2x), Kazi, Uyttenhove en Standaert. Maar dan diende de scheidsrechter de wedstrijd te staken als gevolg van een lichtpanne wegens de weersomstandigheden. Benieuwd wat de bond zal beslissen.

In eerste provinciale Brabant verloor Ternat met 3-0 van Waterloo. Tegen de zege van de Waals-Brabanders was niets tegen in te brengen al was de match misschien anders gelopen indien Sleewaegen zijn strafschop niet gemist had. Strombeek won met 4-2 van Bierbeek en blijft medraaien in de top van het klassement. Strombeek kwam 0-1 achter maar De Buyser tikte de gelijkmaker binnen. Een hattrick van Ambrogetti bracht de thuisploeg op een veilige 4-1 voorsprong. Ondertussen was thuisspeler Van Den Brande uitgesloten met rood na een vermeende elleboogstoot. In de slotfase kon Bierbeek milderen.

Merchtem aan de leiding

FC Merchtem 2000 heeft de verplaatsing naar Liedekerke tot een goed einde gebracht. FCM 2000 won met 0-2 dankzij twee doelpunten van verdediger Kim Bal. Net na de rust mocht bezoeker Eggermont na twee keer geel vroegtijdig gaan douchen. Knappe zege van Merchtem en omdat de concurrentie steken lieten vallen staat de ploeg op kop.  Onderaan deed Eizeringen een gouden zaak in de strijd om het behoud. Tegen Dilbeek scoorde Hamdan de 0-1 maar Collyns bracht de thuisploeg net voor de rust op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd zorgden treffers van Dumon en Hamdan  voor de broodnodige zege. Asse-Zellik won met het kleinste verschil van Galmaarden. 20 minuten voor affluiten scoorde Bastin het winnende doelpunt.

In derde provinciale F profiteerde Borght optimaal van het gelijkspel van de twee titelrivalen. Borght verpulverde Malderen met 9-0. Cédric Médard scoorde vijf doelpunten. En ook Mazenzele vond zondag vlot de weg naar de netten. Mollem had geen schijn van kans tegen een superieur Mazel en ging met 6-0 onderuit. Piet Van Damme nam drie treffers voor zijn rekening.

In derde C won Kapelle Sport met 1-0 van Lennik. Op voorzet van Kums zette D’Haveloose de eindscore op het bord. SK Leeuw hield tegen Huizingen de drie punten thuis. Huizingen kwam voor maar Van Roy en Denayer bogen de achterstand om naar een 2-1 overwinning.

Topartikels bij Goeiedag.be