Drinkwater Affligem blijft gegarandeerd onder afschakelplan

De nutsmaatschappij Farys, die instaat voor de drinkwatervoorziening, houdt een dieselgenerator achter de hand indien het pompstation (watertoren) aan de Gootberg in Hekelgem komende winter zou uitvallen als gevolg van een stroomonderbreking vanwege het afschakelplan.

Een groot deel van Hekelgem is voor de drinkwaterbedeling afhankelijk van de vergaarbak aan de Gootberg. Als dit pompstation zou uitvallen, dan valt de druk op de waterleiding vrijwel onmiddellijk weg.

Farys liet aan het gemeentebestuur van Affligem weten dat bij een aangekondigde stroomonderbreking een dieselgenerator wordt voorzien, zodat het pompstation steeds blijft werken.

In het afschakelplan worden stroomonderbrekingen in principe altijd zeven dagen van tevoren aangekondigd.