Asse overweegt streamen van gemeenteraad

Asse overweegt om in de toekomst de gemeenteraden live uit te zenden via internet.

Het voorstel werd maandagavond gelanceerd door oppositieraadslid Erik Beunckens (Zellik-Relegem). Hij verwijst naar gemeenten en steden als Oostende, Brugge, Sint-Truiden, Kortrijk en Koksijde waar de gemeenteraden al worden gestreamd en achteraf kunnen herbekeken worden.

‘Interactie met de burger en deelname van de burger aan het bestuur is heel belangrijk. Het live streamen van de gemeenteraad is een volgende stap die ons als gemeenteraad dichter bij onze inwoners kan brengen’, vindt Beunckens.

‘De opname kan ook bewaard worden zodat geĂŻnteresseerde burgers, die niet in de mogelijkheid zijn om live te kijken, dit op een later tijdstip kunnen doen.’

Volgens Beunckens bedraagt de investeringskost hooguit vijfduizend euro.

Schepen van Informatie Rita De Vos (Open VLD) noemt het voorstel ‘interessant en mooi’, maar wil het toch eerst grondig onderzoeken en de gemeenten bevragen die het al doen.

‘Als we dit doen, moet het wel professioneel gebeuren’, antwoordde ze. Een timing wil ze nog niet vooropstellen.

Raadslid Miel Saerens (N-VA) outte zich alvast als een fervent tegenstander: ‘De profileringsdrang dreigt te groot te worden. Iedereen is welkom op de gemeenteraad. De deur staat open, dat moet volstaan.’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk