Ines Swaelens wil eerste vrouwelijke burgemeester van Ternat worden.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober maakt Voor Ternat als eerste zijn lijsttrekker bekend. Ines Swaelens uit Sint-Katherina-Lombeek zal de lijst aanvoeren.

De gemeenteraadsverkiezingen van oktober lijken nog veraf, maar binnen de partijen wordt al duchtig gepuzzeld met kandidaten. Voor Ternat maakt als eerste zijn kandidaat burgemeester bekend: de negenentwintigjarige Ines Swaelens zal de lijst van Voor Ternat trekken.

Daarmee toont Voor Ternat de ambitie om bij de volgende legislatuur de eerste vrouwelijke burgemeester van Ternat te leveren. In Vlaanderen zijn nog geen 2 op 10 burgemeesters vrouw. Voor de Ternatse politiek is zelfs een vrouwelijke lijsttrekker nieuw. “Het zou vandaag geen onderwerp meer mogen zijn,” klinkt het bij Voor Ternat.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland