Kraanwagen ramt brug A12 over Romeinsesteenweg: “Schade lijkt mee te vallen”

Op de Romeinsesteenweg in Strombeek-Bever is woensdag een kraanwagen tegen een brug van de A12 gereden. De brandweer kwam ter plaatse maar de schade lijkt op het eerste gezicht mee te vallen.

Het incident deed zich voor rond 10.45 uur. “Een camionette met een remorque met daarop een soort kraan heeft de onderkant van de brug geraakt die de Romeinsesteenweg overspant”, bevestigt burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing). “Brandweer en politie zijn massaal ter plaatse gekomen. De schade lijkt op het eerste gezicht nog mee te vallen – er is enkel sprake van een grote kap in de brug – maar de stabiliteit wordt wel nog verder onderzocht. Voor de brug zelf is er alvast geen probleem maar er is wel risico dat er nog kleinere brokstukken naar beneden vallen. Dus mogelijk zijn er nog wat veiligheidsmaatregelen nodig. Eén rijstrook van de Romeinsesteenweg werd alleszins afgesloten voor het verkeer. De bestuurder van het voertuig is doorgereden. Mogelijk heeft hij vluchtmisdrijf gepleegd maar het kan ook dat hij de aanrijding niet eens gevoeld heeft. We roepen hem wel op om zich te melden, ook voor verzekeringsredenen.”

Foto: Google Street View

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise