Toneel Tijl Ternat speelt Frankenstein in CC De Ploter

Het verhaal van Frankenstein doet normaal gezien denken aan gespannen zenuwen en een tikje horror. Maar niets is minder waar in de versie die ToneelTijlTernat binnenkort op de planken brengt. Ze kozen voor een herwerking van het klassieke verhaal door Hugo Matthysen. En dan weet je wat je kan verwachten: absurde humor met een serieuze hoek af! Het wordt dus de moeite om te komen ontdekken wat de Tijlers, samen met de zangeressen van Eigenwijs, van dit verhaal gaan maken.

Wanneer Victor Frankenstein samen met zijn hulpje Kneut aankomt in het dorp Smrntwsk, zorgt dat voor serieuze achterdocht bij de bewoners. Van pottenkijkers moeten ze hier niets hebben. Zeker niet als die ‘het’ wel eens zouden kunnen ontdekken! En hoe kan Frankenstein zijn kasteel zo snel verbouwen, zonder hulp van de Karamazows? Kom de vreemde wendingen in het verhaal én de oorwurmen van liedjes, geschreven door Jan Leyers, gewoon ontdekken tijdens een van de voorstellingen in thuisbasis CC De Ploter.

Actrice Indra Dresselaers, die de rol van burgemeester Znjerp speelt, licht toe: “Het wordt een prettig gestoorde, absurde muzikale voorstelling waar je met de hele familie van kan komen genieten. We merken het al tijdens de repetities: het spelplezier zal eraf spatten. Bovendien worden we op het podium bijgestaan door 8 zangeressen van Eigenwijs. Zowel wij van Toneel Tijl als de zangeressen van Eigenwijs verleggen grenzen: wij gaan plots zingen én de Eigenwijsjes vertolken met verve hun rol op het podium. Een niet te missen samenwerking, dus!”

Ook deze keer kan je voor de voorstelling genieten van een ‘menu van de artiest’, bereid door Inge en Herman van het Ploter Café. Reserveer je plaatsje voor dit menu met heerlijke Smrntwskse specialiteiten en kom na de voorstelling zeker napraten in de Tijlbar in de poly.

ToneelTijlTernat speelt Frankenstein, of Smrntwsk alleen! op vrijdag 24 en zaterdag 25 november en op vrijdag 1 en zaterdag 2 december. De voorstelling start telkens om 20 uur in CC De Ploter. Tickets kosten 14 euro (basistarief) of 12 euro (-26 jaar) en zijn verkrijgbaar aan de balie van CC De Ploter of op www.ccdeploter.be. De regie is voor het eerst in handen van Nele Kintaert, die in het verleden bij Tijl al meewerkte aan de voorstellingen Tijl en Filip en STUK.

Spelers: Senne De Vos, Tom Bracke, Tina De Bisschop, Anke De Geyndt, Els Van Vaerenbergh, Nena Van Huychem, Florian Stegen, Indra Dresselaers, Hilde Decoster, Bartel De Gieter en Eigenwijs met Hilde Sermon, Astrid Roeges, Tina D’hoe, Kirsten Van den Borre, Famke Platteau, Joke Platteau, Eef Vervondel en Tine Bulthé onder leiding van Wouter Roesems

Voor meer informatie over ToneelTijlTernat, ga naar www.facebook.com/toneeltijl.ternat/.

Contactpersoon ToneelTijlTernat: Els Van Vaerenbergh, 0485 05 65 49

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland