De Bloeiende Wijngaard presenteert ‘De kat in de kelder’

Het wordt weer lachten geblazen met het stuk dat toneelkring De Bloeiende Wijngaard weldra gaat opvoeren in het zaal Familieheem in Nijverseel. Er werd deze keer gekozen voor ‘De kat in de kelder’, geschreven door Pol Anrys. Het stuk wordt geregisseerd door Emile Ringoot en hij doet daarvoor beroep op volgende acteurs: Arnout Biesemans, Maria Debrucker, Domien Debergh, Mieke Hermans, Veronique Ringoot, Lutgarde Cleemput, Tim Robberechts, Gretl Vandeneynde en Pieter Berghman.

“Het verhaal van de avond begint met kolonel Evarist Tanghe, die zeer tegen de zin van zijn “zure” zus Serafine, het kansarme gezin De Cat tijdelijk in de kelders van zijn huis laat wonen in afwachting van een sociaal appartement. Het gezin De Cat dat bestaat uit vader Felix, moeder Sylvia, dochter Kim en grootmoeder Madeleine trekt aanvankelijk met tegenzin in bij de kolonel maar dat slaat helemaal om als blijkt dat het huis van de kolonel grenst aan een bankgebouw,” zoals de auteur zelf de inhoud schetst. Dat gegeven zorgt tal van hilarische situaties en dat wordt door de Nijverseelse amateurtoneelspelers gretig uitgebuit. Komen kijken is dus de boodschap.

Afspraak in het Familieheem in Nijverseel op 17, 18, 24 en 25 november, 1 en 2 december, telkens om 20 uur. De laatste voorstelling volgt op 3 december om 14.30 uur. De kaartenverkoop liep al als een trein. Enkele dagen zijn zelfs al volzet maar reserveren is nog via  www.debloeiendewijngaard.com of telefonisch op 052-35.42.63 (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk