Bounce Big Band katapulteerde iedereen terug naar de discoperiode

Je hoefde het eerste weekend van november niet naar de legendarische Studio 54 om in een discosfeertje te duiken, neen, het was integendeel de Bounce Big Band die in Brussegem gretig putte uit nummers van de Motownstal en Philadelphia soulscene. Man man, het knetterde in de gemeentelijke feestzaal. Kan ook moeilijk anders, want het geheel was prachtig aangekleed en dompelde de aanwezigen meteen onder in die zalige tijd.

De Bounce Big Band, voor de gelegenheid uitgebreid met ConForte Symphonic, zorgde voor de rest. De versterking uit Zemst is een symfonisch orkest en daarmee leek het op het podium wel of het Love Unlimited Orchestra van Barry White helemaal terug was. In Brussegem bestond het geheel uit een dertigtal muzikanten en of dat klonk! Dirigent Christophe De Maertelaere mocht dat allemaal in goede banen leiden al was de avond begonnen met het dirigeerstokje in de hand van ConForte Symphonic-dirigent Joris Verschueren.

De avond was opgesplitst in twee delen. In het eerste luik was het meteen krullenbollen op, veelkleurige jumpsuits met olifantenpijpen aan en een blingbling-discobal op volle snelheid! Er was niet alleen de band, ook het vocaal trio Emma De Koster, Jelle Diependaele en Stef Van Laere.

Eerstgenoemde is van alle markten, van Donna Summer’s ‘Hot stuff’ tot Anita Meyer’s ‘Why tell me why.’ Stef Van Laere schakelde moeiteloos tussen ‘Have I told you lately’ van Van Morrison en de falsetstem van Bee Gees-zanger Barry Gibb. Jelle Diependaele pompte ‘Quando quando quando’ van Englebert Humperdinck nieuw leven in en was ook de man die de geweldige versie van Barry White’s ‘You’re the first, the last, my everything’ op gang bracht. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de muzikanten van houtblazers tot trompetters en strijkers. De instrumentale nummers zoals ‘The Hustle’, ‘Love’s Theme’, klasse!

In totaal werden 23 porties disco geserveerd met in het slot enkele fel gesmaakte compilaties met nummers van onder meer Jimmy James, Marianne Rosenberg en The Village People. Dansen mocht natuurlijk ook, kortom een disco-avond om niet snel te vergeten! Topentertainment van de Bounce Disco Big Band XXL! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk