Herstelde brug van Humbeek Sas feestelijk heropend voor alle verkeer

Na ongeveer vier maanden is de brug van Humbeek over het Zeekanaal Brussel-Schelde hersteld en toegankelijk voor het wegverkeer. Dat ging gepaard met een feestelijk openingsmoment waarbij de reus ‘Charel Van den Overzet’ de brug als eerste mocht ‘inwandelen’.

Op 29 juni raakte de hefbrug ter hoogte van Humbeek Sas ernstig beschadigd na een aanvaring door een binnenschip. Het brugdek werd losgekoppeld van de rest van de brug en werd op locatie hersteld. Deze herstellingen zijn afgerond en op dinsdag 31 oktober omstreeks 18 uur ging de brug weer open voor het wegverkeer.

De gemeente zal de omleidingsroute verwijderen en ook de tijdelijke veerdienst vaart niet meer uit na de heropening van de brug. Het totale kostenplaatje voor alle werken en extra dienstverlening de voorbije maanden bedraagt ongeveer 2,8 miljoen euro.

“De hele bevolking is opgelucht dat de brug opnieuw in werking is gesteld”, zegt burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing). “De lange omweg is immers voor talloze inwoners en handelaars een regelrechte strop. We danken de mensen van de Vlaamse Waterweg nv voor de vlotte samenwerking en de relatief snelle reparatie.”

Ook Vlaams minister Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) is opgetogen met de heropening van de brug: “ Voor de hele regio zal dit een grote opluchting zijn. De brug van Humbeek is een belangrijke schakel voor het weg en scheepvaartverkeer.”

Ook De Vlaamse Waterweg nv is tevreden dat de brug weer open gaat. “Ik denk dat we fier mogen zijn op het vlotte verloop van de werken”, zegt Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv. “De afgelopen maanden waren een lastige periode voor de buurt. Daarom zijn we blij dat alle verkeer over en onder de brug weer mogelijk is.”

Foto: Karlijne Van Bree

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise