Rock Ternat blikt terug op succesvolle editie met 7000 bezoekers.

Rock Ternat blikt terug op een succesvolle editie Een sfeervol festival, met sterke Belgische (en één Nederlandse) naam op het podium. Dat was de betrachting van de editie 2023 van Rock Ternat. En, zo is het ook geschied. Rock Ternat staat bekend om zijn unieke sfeer en hoogwaardige line-up. Met een focus op kwaliteit boven kwantiteit blijft Rock Ternat een van de meest geliefde muziekfestivals in de regio.

Een vast item in de zomerkalender

Voor het derde jaar op rij heeft Rock Ternat zijn trouwe bezoekers kunnen verwelkomen. Het festival heeft de kwakkelzomer op gepaste wijze afgesloten met een opkomst van 3300 bezoekers op vrijdag en 3700 op zaterdag. Geen bordje ‘uitverkocht’ dit jaar, maar dat had eerder met een optimalisatie van het festivalterrein te maken.

Lotte Van Gestel, voorzitter:

“Doordat we het festivalterrein hebben geoptimaliseerd, kon er eigenlijk nog een beetje publiek bij. Maar, we zijn heel tevreden met deze cijfers! Het is een prachtige opkomst en we hebben opnieuw veel positieve reacties ontvangen. ‘Rock Ternat voelt als thuiskomen’, wist een festivalganger ons te vertellen. Rock Ternat streeft er niet naar om groter te worden, maar we willen elk jaar opnieuw de nadruk leggen op kwaliteit,” aldus Lotte Van Gestel, voorzitter van Rock Ternat.

En, die kwaliteit vind je terug in een ijzersterke line up met bands die garant staan voor een stevige live sessie. Op vrijdag werd de avond sterk geopend door de Nieuwe Lichting Mayorga. Voor Hairbaby, de band van Otto Jan Ham, was het een thuismatch. Hij kent het festival in al zijn hoedanigheden: als publiek, als organisator en nu ook op het podium. Zo werd een jongensdroom waar gemaakt, gaf hij zelf aan. K’s Choice smeet het publiek een mix van nostalgische en recente hits toe. Vervolgens werd het plein écht plat gespeeld door de Black Box Revelation. De Dilbekenaren overtuigen steeds opnieuw met stevige rock en gitaren. En, Ternat is fan. Dat is duidelijk! Eva De Roo ft. Double D. zorgden voor het feest op vrijdag. Ook voor de Pajotse DJ een regionale thuismatch: Rock Ternat was zijn eerste festival. Nu sluit hij de avond af. Zaterdag komt zoals traditioneel iets gemoedelijker op gang. Daar hadden de buien helaas ook wel een hand in. Toch opende Bat Eyes overtuigend.

Meltheads zorgde dan meteen voor stevige rock en veel energie op het plein. S10, de enige Nederlandse in de line up, kreeg op het plein met haar beats voor het eerst de handjes in de lucht. De sterke live band Dirk. maakte zich op voor een tweede passage op Rock Ternat. Blackwave. veroverde de harten van jong én oud. Daan trok het feest dan echt in gang. Als hij van het podium kwam, deelde hij een pluim uit: ‘wat een fijn publiek’. Dat mocht ook Goose ervaren, want ondanks de regen dansten ze lustig verder. Metropolitans hadden dan ook geen enkele moeite om dat feest uit te vieren.

Sfeer en gezelligheid

Rock Ternat heeft ook dit jaar weer geïnvesteerd in het optimaliseren van het festivalterrein, waardoor je van overal op het plein écht goed naar de optredens kon kijken. Maar, dit was ook het derde jaar op rij dat het parkeerterrein werd omgetoverd tot een festivallocatie waar de bezoekers hun ogen kunnen uitkijken! In het oog sprongen de levensgrote elementen die de boodschap ‘Music is The Answer’ overbrachten.

Een van de best bewaarde geheimen van het festival blijft ‘the Secret Garden’, een plek om tussen de optredens door even tot rust te komen en te genieten van ‘lokaal lekkers’. De rooftop en het terras zorgden dan weer voor een echt VIP-gevoel, op het hele festivalterrein.

Het engagement van de vrijwilliger

Naast de vaste groep van 25 vrijwilligers die het hele jaar door betrokken zijn bij de organisatie van het festival, werden tijdens het weekend nog eens 300 extra medewerkers ingezet. Deze medewerkers waren actief achter de bar, bij het ecologische triagepunt, aan de ingangen en op andere belangrijke posten. Dit heeft bijgedragen aan een warme en gastvrije sfeer voor alle bezoekers.

De editie van dit jaar verliep zonder noemenswaardige incidenten, tot tevredenheid van zowel de politie als de brandweer. Rock Ternat kijkt vooruit naar de volgende editie, die zal plaatsvinden op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus 2024.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland