Vlieg verstop vier schatten in Ternat

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen uit Ternat hun speurneus opzetten. Naar jaarlijkse traditie verstopt Vlieg weer schatten in Ternat. De diensten jeugd, cultuur en bibliotheek stippelden 3 ludieke familiezoektochten uit met als thema ‘VOELEN’ waar iedereen gratis kan aan deelnemen. Vervul de opdrachten, volg de juiste route en bemachtig de geheime prijzen verstopt in alle schatten.

“Van 1 juli tot 31 augustus kan je gratis op schattenjacht met de familiezoektocht ‘Schatten Van Vlieg’. Elke route heeft een aangepast thema en een andere startplaats. In de bib start de slecht-weer-route, in Hertigembos start de cultuur-zoektocht en in de geboorteboomgaard, die start aan de Puls, gaat de sportieve-zoektocht door. Er is een route voor elke speurneus van Ternat.” aldus Ines Swaelens schepen van cultuur, jeugd en bibliotheek.

Tijdens de openingsuren van de respectievelijke diensten ontvangen kinderen een opdrachtenboekje. Aan de hand van raadseltjes, doe- en knutselopdrachten rond het thema ‘voelen’, zoeken ze de schat van Vlieg. Zijn alle opdrachten goed uitgevoerd, dan kraken ze de code waarmee ze de Schat Van Vlieg kunnen openen. In die schatkist zit een leuke gadget en een stickervel met een geheime code op. Met deze code maak je kans op de hoofdprijs van Vlieg, een familieweekend in Bokrijk. Kinderen die alle opdrachtenroutes volbrengen, maken dus drie keer zoveel kans.

“De avonturen zijn volledig gratis en je hoeft er niets voor te voorzien buiten je goed humeur. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen tussen 2 en 12 jaar, maar uiteraard mag iedereen deelnemen. Lukt het niet om je boekje af te halen, op onze gemeentelijke website kan je ze vanaf 1 juli ook allemaal downloaden.” Sluit Ines Swaelens af.

Contact

Ines Swaelens – schepen van cultuur, jeugd en bibliotheek
ines.swaelens@ternat.be – 0476 76 70 98

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland