Tien gezinnen geƫvacuerd door groot waterlek in Ternat

Er is een groot waterlek ontdekt onder de Gemeentehuisstraat in Ternat. Bovengronds was er niets te merken, maar ondergronds lekten er immens grote hoeveelheden water uit de beschadigde waterleiding. De stabiliteit van het wegdek en de omliggende appartementen moet gecontroleerd worden. Tien gezinnen zijn uit voorzorg geĆ«vacueerd. 

Er is een waterlek in de Gemeentehuisstraat in Ternat. Het lek zou ontdekt zijn tijdens een herstelling aan een afvoer onder het wegdek. Een laag grond onder de straat is door het waterlek gedeeltelijk weggespoeld. “De stabiliteit van de appartementsgebouwen en het wegdek is in het gedrang, daarom werden tien gezinnen geĆ«vacueerd. Zij worden nu opgevangen in het gemeentehuis”, zegt burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V en Volks). “Hopelijk kunnen zij vanavond weer naar huis.”

Dit weekend vindt de Bloemenstoet plaats in Ternat, het parcours gaat ook over de Gemeentehuisstraat. Burgemeester Verhasselt maakt zich sterk dat tegen dan alle nodige werken zijn uitgevoerd en de stoet niet in het gedrang komt. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland