De Ankering is Sportiefste School

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de atletiekclub van Grimbergen in samenwerking met het lokaal bestuur de verkiezing van de ‘Sportiefste School van Grimbergen’. VBS Ankering kwam uit de bus als laureaat.

Leerlingen van alle basisscholen uit Grimbergen konden op woensdagnamiddag 10 mei deelnemen aan een aantal proeven en samen met hun school de felbegeerde titel bemachtigen. Met 70% deelnemende leerlingen was het VBS de Ankering die zich tot Sportiefste School van Grimbergen mocht kronen. De school uit de wijk ‘Verbrande Brug’ won de competitie al voor het tweede jaar op rij.

Tijdens de ‘Sportiefste School’-competitie worden alle leerlingen per leerjaar in groepen onderverdeeld en voeren ze via een doorschuifsysteem verschillende proeven uit. Ervaring met atletiek is geen vereiste, plezier maken is dat wel.

“De opdrachten laten de kinderen op een speelse manier proeven van verschillende atletiekdisciplines waarbij plezier centraal staat”, zegt Sportschepen Jelle De Wilde (CD&V). “Dankzij de vele vrijwilligers loopt alles vlot en zijn de kinderen een hele namiddag in beweging.”

“De klemtoon van deze namiddag ligt 100% op plezier”, vult schepen van Onderwijs Karlijne Van Bree (Vernieuwing) aan. “Als bestuur vinden we het ook belangrijk om sport en beweging in het algemeen zoveel mogelijk te stimuleren. De schoolcontext leent zich daar prima toe. De winnaar is dan ook niet de school met de meeste atleten in haar rangen, wel de school met de meeste zin om te bewegen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise