Ternat begint aan Vlaams kampioenschap tegelwippen

Op 21 maart is het Vlaams kampioenschap tegelwippen begonnen. Ook Ternat doet mee aan die competitie. Met het tegelwippen willen heel wat Vlaamse gemeentebesturen een aanzienlijk deel van hun grondgebied ontharden. Daarvoor rekenen ze dan weer op de medewerking van de inwoners.

Het Vlaams kampioenschap tegelwippen loopt tot en met 31 oktober. Het lokaal bestuur van Ternat doet mee om de gemeente wat groener te maken. De bedoeling van de wedstrijd is simpel. De deelnemende gemeenten breken zoveel mogelijk tegels uit om ze vervolgens te vervangen door groen. ‚ÄúHoe meer inwoners meedoen, hoe meer verharding er verdwijnt, en zo beschermen we Ternat beter tegen de gevolgen van de klimaatverandering‚ÄĚ, klinkt het.

Door te ontharden wordt de gemeente immers klimaatbestendig, en dat is dan weer aantrekkelijker voor dieren en zorgt voor koelte op warme dagen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen door een aantal van zijn of haar tegels te wippen. Hier kan je je gewipte tegels registreren. De tegelteller houdt nauwgezet bij hoeveel tegels er tijdens de competitie in elke gemeente verdwijnen. Ternat gaat alvast voor de hoofdprijs.


Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland