Dubbele schepenwissel in Ternats gemeentebestuur

Tijdens de laatste gemeenteraad van 2022 hebben twee nieuwe schepenen de eed afgelegd. De wissels bij het bestuur werden na de verkiezingen van 2018 al afgesproken. Anna Parys (Voor Ternat) neemt de fakkel over van Marc Faes (Voor Ternat) als voorzitster van Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst en schepen van Welzijn. Gunter Desmet (CD&V en Volks) keert terug naar het college van burgemeester en schepenen. Hij vervangt Jozef Borremans (CD&V en Volks) die na zestien jaar stopt als schepen.

De nieuwe schepenen zijn geen onbekenden. Parys is de dochter van oud-burgemeester Ronald Parys en zetelde sinds het begin van de legislatuur in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Ze werd door Marc Faes de afgelopen maanden klaargestoomd voor het schepenambt. Voor Gunter Desmet is het dan weer een terugkomst in het schepencollega na een jaar onderbreking. Door de schepenwissel zijn heel wat bevoegdheden herverdeeld onder verschillende schepenen. Wie waarvoor bevoegd is, wordt bepaald in het eerste college van burgemeester en schepen in januari 2023.

Tot slot zal Marc Faes in de gemeenteraad vervangen worden door Yo De Beule (Voor Ternat) aangezien Faes beslist heeft om enkele jaren aan de politie zijlijn te zullen staan.. Eliane Banck (Voor Ternat) keert terug naar het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst en neemt de stoel van Marc Faes (Voor Ternat) in.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland