Zaalvoetbalclub Ternat stop met bestaan

Zaalvoetbalclub ZVC TERNAT die uitkomt in de Vlaamse Zaalvoetbalbond (VZVB) gaat na een rijke traditie ophouden met bestaan. Veel mensen kennen de club uit de gloriejaren in tweede en derde nationale. Toen onder de naam Taxi Laiz’n Ternat of later L-Door Ternat.

O. a. Kenny Sergaent (nationale doelman geweest en meermaals landskampioen met Amigo Schepdaal) en Dimitri Kempenaers (belofteninternational en o.a. uitgekomen voor eersteklassers Amigo Schepdaal, Halle-Gooik en huidig speler van Moratex Lebbeke) kwamen uit voor ZVC TERNAT.

In 2005 nam het vorige bestuur afscheid van de club en de ploeg werd door een jeugdig team overgenomen met Bart Vanden Borre, Wouter Segers en Joris Grijseels. De club kende een succesvolle doorstart op een iets lager niveau, voornamelijk 1e en 2e provinciale.

Ook de clubnaam kende enkele veranderingen: ZVC L-DOOR TERNAT werd o.a. ZVC WAETERHEEREN TERNAT.
Nu houdt het dus op. Er is geen negatieve aanleiding maar de bestuursleden stoppen om tijd vrij te maken voor andere prioriteiten zoals gezin, andere hobby’s etc. Stamnummer 4953 heeft door corona zijn laatste match helaas gespeeld zonder het zelf te beseffen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland