Gezamenlijke verkeersactie. 278 bestuurders rijden te snel

Op zaterdag 10 april 2021 hebben de politiezones Dilbeek en Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke (TARL) binnen het samenwerkingsverband van de politieassociatie ‘centrum’ (PACE) een gezamenlijke verkeersactie georganiseerd. 

In Roosdaal ter hoogte van de Ninoofsesteenweg werden 2773 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid, 164 bestuurders reden te snel. 1 bestuurder bleek onder invloed van drugs. 2 bestuurders droegen geen gordel. 10 bestuurders gebruikten hun gsm achter het stuur. In 1 voertuig werd een kind vervoerd zonder kinderzitje. Bij 1 voertuig werd een inbreuk op de inschrijving vastgesteld. Bij 2 voertuigen was het keuringsbewijs verlopen. Er werd 1 inbreuk vastgesteld met betrekking tot het rijbewijs. Verder bleken 3 voertuigen niet te beschikken over een conforme nummerplaat.

In Dilbeek ter hoogte van de Brusselstraat werden 1674 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid, 114 bestuurders reden te snel. 3 bestuurder droeg geen gordel. 4 bestuurder werd betrapt voor GSM-gebruik achter het stuur. Er werden 5 inbreuken vastgesteld met betrekking tot het rijbewijs. 1 bestuurder reed met een vals rijbewijs. 6 bestuurders konden geen geldig keuringsbewijs voorleggen. 2 bestuurders konden geen verzekeringsbewijs voorleggen. 1 voertuig voldeed niet aan de technische eisen. Bij 1 voertuig werd een inbreuk op de zichtbaarheid van de nummerplaat vastgesteld. 2 bestuurders konden geen geldige identiteitskaart voorleggen.

Topartikels editie Ninove-Dender
Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland