Ternat organiseert unieke wandeling tijdens Erfgoeddag

Speciaal voor de 20ste editie van Erfgoeddag pakt het lokaal bestuur Ternat uit met een unieke escape-wandeling. In het weekend van 24 en 25 april kunnen Ternattenaren tijdens een wandeling op zoek naar de moordenaar van Everaert t’Serclaes. Dankzij de wandeling wordt de historische figuur op een laagdrempelige manier in de kijker gezet.

Dit jaar vieren we de 20e editie van Erfgoeddag. Vlaanderen maakt er dan ook een feestweekend van op 24 en 25 april, in het teken van ‘De Nacht’. Tijdens dat weekend organiseert Ternat in samenwerking met Escape 2300 een coronaproof escape-wandeling. En die wandeling voor jong en oud staat helemaal in het teken van de historische Ternatse held Everaert t’Serclaes, die in 1388 vermoord werd. Tijdens de tocht van een kleine 4 kilometer door de gemeente, die begint aan Kasteel De Mot (het oude gemeentehuis) en eindigt aan het Kasteel van Kruikenburg, lossen de wandelaars via QR-codes raadsels op en voeren ze opdrachten uit. Op die manier verzamelen de speurders belangrijke hints om uiteindelijk te ontdekken wie t’Serclaes vermoordde.

De wandeling wordt gratis aangeboden gedurende het Erfgoedweekend (24-25 april 2021). Deelnemen kan in bubbels van 4 personen. Ze vragen iedereen om de juiste coronamaatregelen op te volgen. Wie niet in hetzelfde gezin woont moet anderhalve meter afstand bewaren. Ook de avondklok dient gerespecteerd te worden. Inschrijven kan online via www.ticketgang.be/tickets/ternat.

Ook na Erfgoeddag kunnen Ternattenaren nog tot en met 1 september genieten van de escape-wandeling, maar dan zullen ze wel 20 euro per groep moeten betalen. De instructiebladen voor de wandeling kunnen dan afgehaald worden in de bibliotheek, bij cc De Ploter of in het sportcentrum. Meer info op www.ccdeploter.be/de-mysterieuze-moord-op-t-serclaes.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland