Nieuwe wijk op Den Bos met nieuwbouw voor basisschool De Kiem in Lombeek

Op woensdag 20 januari startte het openbaar onderzoek voor de verkaveling van projectontwikkelaar Novus Projects. De ontwikkelaar heeft een aanvraag ingediend voor 95 ééngezinswoningen tussen de Dahlialaan, de Nieuwbaan en de spoorweg in Sint-Katherina-Lombeek. Het openbaar onderzoek loopt tot 18 februari. Op maandag 8 februari om 19.30 uur vindt er een online infovergadering plaats voor alle inwoners.

Tussen de Dahlialaan, de Nieuwbaan en de spoorweg in Sint-Katherina-Lombeek ligt een groot braakliggend terrein. In 2015 besliste de gemeenteraad van Ternat unaniem dat dit gebied mag ontwikkeld worden. Sindsdien startte projectontwikkelaar Novus met de plannen voor dat gebied. Plannen die gedurende vijf jaar met het gemeentebestuur van Ternat werden afgetoetst, herwerkt en verwerkt. Novus plant een verkaveling met 95 grondgebonden ééngezinswoningen en de aanleg van bijhorende wegenis, riolering, nutsleidingen en openbare omgevingswerken.

Ten noorden van het projectgebied kan de gemeente Ternat 1,15 hectare gronden aankopen die aansluiten op het projectgebied, waardoor de gemeente haar plannen van een nieuwbouw voor de school De Kiem Lombeek ook kan uitvoeren. ‚ÄúDeze school is nu gelegen op een klein terrein van slechts een halve hectare”, zegt schepen voor onderwijs Christiane Servranckx (CD&V). “De nieuwbouw kan dus op een dubbel zo groot terrein gebouwd worden. Indien het hele project verloopt zoals het moet, kunnen we met de bouw van de school starten in 2023 of 2024.‚ÄĚ

Deze school is nu gelegen op een klein terrein van slechts een halve hectare. De nieuwbouw kan dus op een dubbel zo groot terrein gebouwd worden. Indien het hele project verloopt zoals het moet, kunnen we met de bouw van de school starten in 2023 of 2024

Naast een nieuwe school, is er ook plaats voor ondersteunende infrastructuur. Er zijn nog geen concrete bouwplannen, maar het terrein is volgens de gemeente groot genoeg om op termijn een kinderopvang en een kleine sporthal voor zowel basisschool De Kiem als de Droomgaard Dahlialaan in te planten. Verder voorziet de ontwikkelaar alvast een fietspad naar de nieuwe school vanop de Nieuwbaan en de Dahlialaan. Er worden hagen voorzien en de school is langs alle invalshoeken veilig toegankelijk voor zwakke weggebruikers.

Het openbaar onderzoek voor het project loopt van 20 januari 2021 tot 18 februari 2021. Op maandag 8 februari om 19u30 vindt er een online infovergadering plaats voor alle Ternattenaren, via het YouTubekanaal van de gemeente. Inwoners die vragen hebben voor hetzij het studiebureau Antea, hetzij Novus, hetzij de gemeente Ternat, kunnen die tot en met 3 februari sturen naar stedenbouw@ternat.be of 02 451 45 45. Een powerpoint-presentatie omtrent het voorgenomen project kan u ondertussen alvast bekijken een beluisteren op de website van Novus Projects: https://novus-projects.be/news/project-ternat-dahlialaan/ of op de website van de gemeente Ternat.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland