Verbod alcohol in nachtwinkels

Om te voorkomen dat mensen samenhokken om iets te drinken aan de nachtwinkels, verbiedt de burgemeester de verkoop van alcoholische dranken in de nachtwinkels.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan besloot de federale overheid dat cafés en restaurants tot 3 april 2020 moeten sluiten. Het risico bestaat dat mensen nu samen naar de nachtwinkel trekken om daar alcohol te kopen en samen te hokken, maar dat zou niet verstandig zijn. Daarom besloot burgemeester Michel Vanderhasselt om de verkoop van alcohol in de nachtwinkels te verbieden. De uitbaters moeten ook alle alcoholische dranken uit hun rekken verwijderen.

Wie zich niet aan het verbod houdt, riskeert boetes en zelfs een gevangenneming van 1 tot 7 dagen. Het besluit treedt onmiddellijk in werking en blijft voorlopig geldig tot 3 april 2020.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland