Plooien glad gestreken tussen Open VLD en nationaal bestuur

De hele controverse rond wie Open VLD mag vertegenwoordigen, lijkt achter de rug. Jean Dooms, ouderdomsdeken van de lokale partij, trok naar de statutaire commissie. “Ik heb er uitgelegd dat wij volledig volgens de statuten hebben gehandeld toen het partijbestuur voor Angelo Van Wilderen koos als lijsttrekker. Wij hebben de stemmig opnieuw gedaan, met hetzelfde resultaat. Alleen hebben we er nu een deurwaarder bij gevraagd”.

Ondertussen stelde Open VLD vier nieuwe kandidaten voor. De eerste is Jimmy De Bruecker, uit Ternat, zaakvoerder van Carro-Bel dat werk geeft aan meer dan 400 mensen. Uit Wambeek komt Aniek Bergmans, advocaat-curator. Zij keert terug in de politiek en was eerder al voorzitter van het Dienstenbedrijf en van de PWA. Pierre De Bauw uit Lombeek is een sportman in hart en nieren en 15 jaar commercieel van CCB, momenteel met pensioen. Hayco Verinden uit Ternat is projectleider bij Carro-Bel.

“Het is de bedoeling om voor 25 augustus met een volledige lijst naar buiten te komen,”  zegt lijsttrekker Angelo Van Wilderen. Jean Dooms zal lijstduwer zijn.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland