LvB Denderleeuw is klaar met lijstvorming

Tijdens een gezellige bijeenkomst in B&B Chillann, aan de oever dan de Dender, werd de volledige LvB lijst voorgesteld. “LvB staat voor Lijst van de Burgemeester maar vooral voor Lijst voor de Burger,” stelt lijsttrekker en burgemeester Jo Fonck, “een lijst die nieuwkomers een goede plaats geeft, ondersteund door de ervaring van de anciens”. De lijst LvB is dan ook een gezonde mix van schepenen, gemeenteraadsleden, OCMW-voorzitter en -raadsleden en ambitieuze nieuwkomers. Uiteraard zijn, naast Denderleeuw, ook Welle en Iddergem goed vertegenwoordigd.

DENDERLEEUW Lvb 2Naast de lijst (die u hieronder vindt) heeft LvB ook zijn programma met zes ‘speerpunten’ klaar. Het eerste gaat over ‘democratie en inspraak’, voor alle burgers ongeacht hun afkomst of gezindheid. Speerpunt 2: Denderleeuw moet een warme, verdraagzame en Vlaamse gemeente blijven. Het derde speerpunt stelt dat Denderleeuw een duurzame, energievriendelijke, diervriendelijke en groene gemeente moet worden. Daarnaast moet het ook een zorgzame en ondernemende gemeente zijn.

Als vijfde speerpunt moet de gemeente zijn burgers kansen bieden om te ontspannen en te ontplooien, via cultuur, sport en onderwijs. Tenslotte kiest LvB voor een bestuur dat inzet op maximale veiligheid met het bestrijden van misdaad en het ontplooien van buurtnerwerken.

De zeventwintig kandidaten die LvB naar voren schuift zijn (W = Welle, I = Iddergem, staat er niets dan is de kandidaat van Denderleeuw):

 1. Jo Fonck, uittredend burgemeester
 2. Els Cosijns (W), medewerkster Gwendolyn Rutten
 3. Yves De Smet, uittredend schepen
 4. Geert De Cock (W)
 5. Marnick Vaeyens, uittredend OCMW-raadslid
 6. Veronique Eeman
 7. Simonne De Leeuw, uittredend gemeenteraadslid
 8. Jochen Baert (I)
 9. Lesley De Schampheleer (I)
 10. Nathalie Van den Bergh
 11. Sofie Depuydt (I)
 12. Arlette Boriau
 13. Peggy De Decker (W)
 14. Kathleen Van Snick
 15. Blandine Mukaberwa
 16. Mentissa Aziza
 17. Patrick Meganck
 18. Jo Waegeman (W), voorzitter van Open en uittredend gemeenteraadslid)
 19. Jill De Smet (W)
 20. Mario Cobbaert
 21. Rik Verbeken
 22. Stefan De Cock (W), gewezen OCMW-voorzitter, uittredend OCMW-raadslid
 23. Geert De Graeve (I)
 24. Els Van der Heyden, uittredend OCMW-raadslid
 25. Arnold Eeman, uittredend OCMW-raadslid
 26. Lieven Vernaillen (W), uittredend OCMW-voorzitter
 27. Guy Valckenier, ondernemer
Topartikels editie Ninove-Dender