Angelo Van Wilderen wordt fractieleider Open VLD, naar de kiezer met Open VLD +

Open VLD Ternat trekt volgend jaar met een lijst Open VLD + naar de kiezer. Het is tijd om weer op eigen benen te staan, zegt Jean Dooms. Angelo Van Wilderen, die 10 maanden geleden de deur bij CD&V achter zich dichttrok en sindsdien als onafhankelijke zetelde, wordt meteen fractieleider van de VLD-mandatarissen in de gemeenteraad.

Jean Dooms, voorzitter van de gemeenteraad, zegt dat Open VLD zeer blij is met de komst van Angelo Van Wilderen: “Hij heeft een zeer brede kennis van financiën en management, kennis die onze fractie en onze gemeente van dienst kunnen zijn”.

Van Wilderen op zijn beurt zegt tevreden te zijn met warme ontvangst die hem bij Open VLD is te beurt gevallen. De liberale zuil is in Ternat goed uitgebouwd, zegt hij, met Jong VLD, mandatarissen in de gemeenteraad en het OCMW, Liberale Vrouwen en Liberale Senioren. “Ik heb het draagvlak voor het liberaal gedachtengoed in Ternat laten onderzoeken en ben erg optimist over het resultaat van dit onderzoek”.

Open VLD komt op onder de naam Open VLD +. Die ‘plus’ staat voor onafhankelijke kandidaten die zich niet tot de Open VLD willen bekennen. “We gaan nu werk maken van een programma en een kandidatenlijst,” zegt Jean Dooms. “Maar wij zullen in de gemeenteraad blijven doorwerken volgens de afspraken die er zijn gemaakt,” voegt Angelo Van Wilderen er nog aan toe.

De vragen naar wie lijsttrekker zal worden of dat ook oud-burgemeester Ronald Parys op de lijst zal staan, blijven voorlopig onbeantwoord. Nadat zittend burgemeester Luc Wachtelaer (uit Open VLD) aankondigde een eigen Burgerlijst te gaan vormen, lijkt de demarche van Open VLD om met een pluslijst op te komen, de definitieve doodsteek van de LVB.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland