Blauw-Zwart en Paars-Wit eten samen taart

Club Brugge en RSC Anderlecht zijn aartsrivalen op het voetbalveld. Maar niet zo in Café Taxi in Peizegem. De supporters van beide clubs zitten er, zonder ruzie te maken, naast elkaar. Elk op zijn stoel in de eigen clubkleuren weliswaar. Daar zorgde Anderlecht supporter Gunther De Clerck voor. Hij ‘leende’ een paar stoelen uit de privévertrekken van ‘Lowieke van de Woest’ en schilderde ze in blauw-zwart en paars-wit.

Lowieke is een ‘die hard’ fan van Brugge maar hij, en zijn familie, kunnen het best vinden met de paars-witten. Wanneer de twee rivalen tegen mekaar spelen eten ze zelfs samen taart. De supporters van de thuisclub zorgen dan voor een grote taart die met vereende krachten wordt opgesmikkeld door de gemiddeld 25 tot 30 supporters die in Café Taxi naar de wedstrijd komen kijken.

De beste vriend van Louis, Hugo Spiessens waarmee hij meer dan 40 jaar bevriend was, overleed in januari van dit jaar maar hij is er – met zijn overlijdensprentje – nog altijd bij. Op 17 december is het weer van dat en ’t zijn de supporters van Brugge die voor de taart zullen zorgen.

MERCHTEM BLAUW ZWART
Voor Anderlecht: Gunther De Clerck, voor Brugge: kleizoon Bart Verdickt en grootvader Louis Wijns.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk