Man slaat “inbreker” dood

Het parket Halle-Vilvoorde onderzoekt een opmerkelijke moordzaak in Ternat. Een bewoner van de Overnelleweg sloeg afgelopen weekend een zogezegde inbreker dood, maar de politie gelooft niet dat het vrouwelijke slachtoffer effectief had ingebroken.

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een telefoontje van een man uit de Overnelleweg in Ternat. De 37-jarige meldde dat hij een inbreker zou hebben doodgeslagen. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen de agenten in zijn woning het lichaam van een 32-jarige vrouw uit Brakel aan. Op het eerst zicht wijst niets er echter op dat zij bij de verdachte zou hebben ingebroken.

Het parket Halle-Vilvoorde stelde een wetsdokter en het labo aan om de situatie ter plaatse te onderzoeken. De onderzoeksrechter werd gevorderd voor moord. De verdachte, die de feiten bekend heeft, werd verhoord door de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat de exacte doodsoorzaak is en wat de motieven van de verdachte waren.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland