Don’t fence me in

Dat betekent zoveel als: zet geen hekken om me heen, een liedje van de Amerikaan Roy Rogers. Maar dat is precies wat er op de Gentsesteenweg in Asse-Ter-Heide gebeurde. Toen Greta Sinnave zaterdag thuis kwam met haar boodschappen vond ze de weg naar haar woning volledig versperd. De aannemer, die op het stuk grond naast het pand waar Greta Sinnave en haar buur Heidi Van Dael wonen aan de slag gaat, had een grote bouwkraan voor de voorgevel geïnstalleerd en er een hekken rond geplaatst. Het resultaat: Greta en Heidi konden hun woning niet meer in of uit.

De politie werd er bij geroepen. Die verplaatste het hekken zodat de woning via een smalle doorgang weer kon bereikt worden. Maar Greta en Heidi willen graag dat de aannemer zijn kraan een paar meter verplaatst om zo weer een normale toegang tot de woning te krijgen. Bovendien staan de hekkens die de aannemer liet plaatsen op de openbare weg zonder signalisatie of verlichting. Een heel gevaarlijke situatie.

Schepen van openbare werken, Jan De Backer (CD&V) engageerde zich om vandaag (maandag) met de betrokken aannemer te gaan praten in de hoop tot een snelle oplossing te komen. Het blijft evenwel afwachten of de aannemer bereid is om de kraan te verplaatsen. Greta en Heidi hopen alvast van wel want hun situatie is allesbehalve prettig en veilig.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk