Bollebeek en Merchtem verwelkomen pastoor Koen Verheire

Met een sfeervolle eucharistieviering hebben de parochies van Bollebeek en Merchtem Koen Verheire (42) als hun nieuwe pastoor verwelkomd. Zowel in de Sint-Antoniusparochie van Bollebeek als in de parochie van Onze-Lieve-Vrouw-ter-Noodt zat de kerk eivol gelovigen die de aanstellingsmis van hun nieuwe pastoor niet wilden missen. In Bollbeek gebeurde dat al om 9 uur ’s morgens, de Merchtemnaren moesten wachten tot 15 uur. Volgende zondag, 12 november, komt Mollem aan de beurt.

Het is voor pastoor Verheire wellicht wennen aan de tradities en geplogenheden van zijn nieuwe parochies. Bollebeek heeft een bijzondere verering voor Sint-Antonius en toont dat o.m. tijdens de jaarlijkse verkoop per opbod van varkenskoppen en –pensen. Merchtem heeft dan weer een bloeiend verenigingsleven dat zorgt voor een sterk sociaal weefsel.

Ik zal meefeesten!

Na de aanstellingsviering in Merchtem (met niet minder dan zeven priesters aan het altaaar) was er een receptie in zaal ’t Vijverdal. Leen Merckx heette Koen Verheire welkom namens de hele parochiegemeenschap en de pastorale zone De Bron. Burgemeester De Block maakte de nieuwe pastoor duidelijk dat de Merchtemnaren niet alleen gelovige en sociale mensen zijn maar dat zij ook graag feesten. Met kermis bijvoorbeeld.

“Ik zal met u mee feesten,” dankte de nieuwe pastoor voor het vriendelijke onthaal. “Want dat is precies wat het leven moet zijn: een feest dat we alle dagen opnieuw beleven”            . En Pater Karel? Die stond in zijn wit Norbertijnenhabijt in de zaal aandachtig te luisteren en toe te kijken. En hij zag dat het goed was. Dat is immers het joviale Merchtem dat hij 16 jaar lang gediend heeft als voorganger.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk