Sint-Hubertus gevierd in Mazenzele en Asse-Ter-Heide

Met de feestdag van Sint-Hubertus worden in Asse-Ter-Heide paarden en huisdieren gewijd. De parochie van Asse-Ter-Heide is immers aan de H. Hubertus gewijd. Zondag kwam een lange stoet van paarden en koetsen van het vertrek in Mazenzele, het landbouwmuseum De Vedderboom, ‘langs binnen’ via de Sint-Rochuskapel en de Groenstraat naar het centrum van Asse-Ter-Heide.

Naast een aantal losse ruiters waren er koetsen in diverse stijlen en formaten. Onze reporter mocht meerijden met Francis Schoukens, die helemaal van Sint-Pieters-Leeuw naar Mazenzele en Asse-Ter-Heide was gekomen. Naast deelnemers uit o.m. Opwijk, Merchtem en Asse was er ook een delegatie uit Dilbeek. De organisatoren van de wijding hadden gezorgd voor een natje en een droogje en een priester die de wijding kon uitvoeren.

Na de wijding ging het stoetsgewijs terug naar De Vedderboom waar verbroederd werd bij een goed glas bier. Sint-Hubertus zelf bleef in Asse-Ter-Heide.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk