Voetbaloverzicht : Doelman BOKA UTD. scoort gelijkmaker

HO Wolvertem Merchtem en KSC Grimbergen blijven in het sukkelstraatje. HO Wolvertem Merchtem speelde tegen Merelbeke een verdienstelijke partij maar weer kwam de fusieploeg niet tot scoren en slikte in het slot de 0-1. KSC Grimbergen wisselde van trainer maar dat bracht vooralsnog geen zoden aan de dijk. Blauw wit verloor met 3-0 van Jong Lede en staat teleurstellend veertiende.

In eerste provinciale geraakte BOKA United A in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen rode lantaarn KFC Meise A. Een opvallende rol was weggelegd voor thuisdoelman Dries Cobbaert. Met een 1-2 achterstand en nog enkele seconden speeltijd op de klok ging Cobbaert op een hoekschop mee in de aanval en scoorde als bij wonder de gelijkmaker. BOKA United A staat twaalfde en neemt het op de volgende speeldag op tegen leider VK Liederkerke A dat zelf niet verder dan geraakte dan een 1-1 gelijkspel bij Houtem-Oplinter.

Ternat aan de leiding

In tweede provinciale B staat KSKL Ternat A na de 1-3 zege tegen hekkensluiter Denderz. Pamel op kop van het klassement. Aanvaller Sleewaegen scoorde twee keer. Zaterdagavond zegevierde SK Leeuw A op het veld van SK Steenhuffel met 1-2 na twee treffers van Kempeneer. In de stand staat SK Leeuw A knap derde op één punt van leider KSKL Ternat A. Kester-Gooik A liet zich op de vorige speeldag verrassen door Delta Londerzeel maar herpakte zich in de thuiswedstrijd tegen seizoensrevelatie Huizingen A. De fusieploeg won met 2-0 dankzij doelpunten van Van Roy en Neetens.

Wambeek A won met dezelfde score op het veld van Beersel-Drogenbos A. Polfliet en Pinon scoorden vroeg in de tweede helft en legden de basis voor een verdiende zege. Na de stevige 1-5 nederlaag van verleden week tegen Leeuwkens A verloor Lennik A afgelopen weekend met 3-1 van Asse-Zellik A. Een ontketend SK Oetingen veegde de vloer aan met Delta Londerzeel en won ruim met 7-1. Groot-Dilbeek A was niet opgewassen tegen Leeuwkens A en verloor, ondanks een doelpunt van Shehu, met 4-1.

Pijnlijk verlies Groot-Dilbeek B

In derde provinciale D liep Zuun A op bezoek bij Tollembeek uit tot 1-3 maar verspeelde alsnog die veilige voorsprong en moest zich tevreden stellen met een 3-3 gelijkspel. Schepdaal omzeilde de lastige klip naar Pepingen-Halle B en won met 1-3. Sensatie in de wedstrijd tussen Groot-Dilbeek B en Galmaarden. De thuisploeg ging de rust in met een ruime 4-1 voorsprong maar in een knotsgekke slotfase haalden de bezoekers het uiteindelijk met een 4-5 eindstand. Eizeringen A won met 0-1 van VK Liedekerke B en springt in de stand over Groot-Dilbeek B naar de 14de plaats. Na de 2-4 nederlaag tegen Wemmel A blijft Itna Itterbeek met slechts drie punten laatste.

Dankzij een logische 2-0 zege tegen Denderz. Pamel B behoudt Negenmanneke zijn derde plaats in vierde provinciale F. KSKL Ternat B won eenvoudig met 5-1 en staat vierde, twee punten meer dan Zuun B en Wambeek B die de vijfde plaats delen. Vlezenbeek moest zijn meerdere erkennen in koploper Huizingen B en staat zevende. Brucom versloeg Borchtlombeek B met 3-5 en blijft tiende in de stand.

Topartikels bij Goeiedag.be