30-tal coronapv’s uitgeschreven tijdens marathon ten voordele van 11-jarige Brenn

De politie van de zone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) heeft in Meise een 30-tal boetes uitgeschreven voor supporters die zondag iets te enthousiast de 25-jarige Anton d’Hooghe stonden aan te moedigen tijdens zijn marathon voor het goede doel.

Anton raakte twee keer verlamd door MS, genas wonderbaarlijk, en wilde met zijn marathon steun vragen voor de 11-jarige Brenn, een jongen met een motorische achterstand uit Merchtem. Hij kreeg daarbij heel wat aanmoedigingen van supporters langs de weg. Maar die lieten zich iets te fel meeslepen. De politie van de zone KLM greep in nadat ze werden verwittigd door een inwoner die had opgemerkt dat de regels niet werden gerespecteerd.

“Er werd effectief een probleem vastgesteld betreffende samenscholingen”, zegt korpschef Alain Meerts. “Het is niet omdat er iets georganiseerd wordt voor een goed doel – waar wij zeker niets op tegen hebben – dat de regels niet moeten gerespecteerd worden. De tijd van waarschuwen en sensibiliseren is voorbij. Tenzij het gaat om twijfelgevallen of nu bijvoorbeeld met die afsprakenregeling voor de winkels omdat dat nog nieuw is. Daar kunnen we in eerste instantie nog sensibiliseren. Maar wat samenscholingen betreft is de regel al een jaar duidelijk. Je mag maar met maximum vier personen op veilige afstand bij mekaar staan.”

Er werden zowel onmiddellijke inningen als pv’s uitgeschreven voor de overtreders.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise