Pajottenland krijgt twee vaccinatiecentra

Voor de eerstelijnszone Pajottenland werd in onderling overleg tussen alle 8 gemeenten (Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Roosdaal en Ternat) unaniem beslist om twee vaccinatiecentra te openen. Het geografische aspect en de mobiliteitsproblematiek in het Pajottenland gaven hierin de doorslag. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen zich laten vaccineren en daarom is het belangrijk dat de afstand voor elke inwoner in de hele zone zo gelijk mogelijk verdeeld is. 

De gemeenten hebben 10 voorstellen naar de zorgraad van de eerstelijnszone gedaan rond geschikte locaties en hieruit waren zij het zeer snel eens dat het sportcentrum De Koornmolen te Gooik en het bedrijfsgebouw van Nv Royer te Dilbeek de plaatsen zijn die het best voldoen aan de gestelde voorwaarden van de Vlaamse en federale overheid.  De inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal zullen terecht kunnen in het sportcentrum Koornmolen (Processiestraat 15, 1755 Gooik). De inwoners van Ternat en Dilbeek zullen terecht kunnen in het bedrijfsgebouw van NV Royer (Stationsstraat 309, 1700 Dilbeek). 

Beide locaties beschikken over goede parkeermogelijkheid en kunnen via het openbaar vervoer bereikt worden. Er wordt verder onderzocht hoe minder mobiele mensen geholpen kunnen worden om de centra te bereiken. “We willen nogmaals benadrukken dat alle gemeenten samen hun schouders zetten onder deze enorme operatie”, klinkt het. “Zowel qua inrichting, bewaking, onderhoud, ICT, maar ook voor vervoer van minder mobiele mensen enz. zullen alle deelnemende gemeenten nauw samenwerken.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!