Digitale Denderleeuwbon slaat aan

Sinds 1 december kan je in Denderleeuw de digitale Denderleeuwbon aankopen. Een mooi geschenk om te geven en te krijgen en dat blijkt ook uit de cijfers. Sinds de lancering is er in totaal al een waarde van ruim 13.000 euro aan Denderleeuwbonnen verkocht. Via de korting op de eerste 3000 verkochte bonnen, de schenking van een Denderleeuwbon aan gezinnen in een moeilijke financiële situatie en aan het gemeentepersoneel in het kader van koopkrachtverhoging, injecteerde het gemeentebestuur ook ruim 123.000 euro in de lokale economie.

“Omdat online shoppen steeds populairder wordt, wilden we met de lancering van de digitale Denderleeuwbon op deze trend inspelen. En het loont. Zo geven we op de eerste 3.000 verkochte bonnen van 25 euro een korting van 5 euro. Een actie die zijn effect niet gemist heeft, want sinds 1 december werd in totaal al een waarde van ruim 13.000 euro aan Denderleeuwbonnen verkocht. Als deze 3.000 bonnen verkocht zullen zijn, betekent dit dus een kapitaalsinjectie van 75.000 in de eigen lokale economie”, aldus schepen Jan De Nul.

“Daarnaast wilden we gezinnen die zich in een moeilijke financiële situatie bevinden een extra duwtje in de rug geven. Zij zijn immers vaak diegenen die de impact van de coronacrisis dubbel zo hard voelen. Begin januari viel er bij bijna 1500 gezinnen een digitale Denderleeuwbon van 25 euro in de bus. Dat komt neer op een bedrag van 37.500 euro dat rechtstreeks bij onze lokale handelaren besteed wordt”, legt schepen Sofie Renders uit.

Schepen Andy Depetter gaat verder: “Ook grepen we de gelegenheid aan om de koopkrachtverhoging van het eigen gemeentepersoneel te realiseren, dit in het kader van het sectoraal akkoord dat de koopkracht van werknemers bij lokale besturen moet verhogen. Het gemeentepersoneel ontving in totaal voor 10.800 euro aan bonnen, ook hier gaat het weer om een bedrag dat volledig ten goede van onze plaatselijke handelaars komt.”

“Als je dit alles bij elkaar optelt, investeren we ruim 123.000 euro in de lokale economie onder de noemer ‘Koop lokaal en betaal digitaal!’. Door deze daadkrachtige maatregelen zijn we er in geslaagd om opnieuw enkele belangrijke punten uit ons meerjarenplan te realiseren. Een bloeiende lokale handel is namelijk in het belang van iedereen en door deze maatregelen wordt onze lokale middenstand actief ondersteund. Daarnaast is het belangrijk voor ons dat elke Denderleeuwenaar ‘mee’ is en daarom hebben we gekozen voor bijkomend consumptiebudget voor de meest kwetsbare gezinnen. Samen bouwen we verder aan een gemeente waar niemand uit de boot valt en zetten we Denderleeuw in beweging”, besluit schepen De Nul.

Meer info over de digitale Denderleeuwbon en de deelnemende handelaren vind je via www.denderleeuwbon.be en www.shopindenderleeuw.be/deelnemende-handelaars-denderleeuwbon/.

Topartikels editie Ninove-Dender