Woonzorgcentrum Mater Dei zwaar getroffen door COVID-19

Op 25 november kreeg Mater Dei in Heikruis te maken met een uitbraak van het Corona-virus. Na
een algemene testing van de bewoners bleek de helft van de 100 bewoners positief te zijn. Bij de 103
medewerkers bleek toen een kwart van de medewerkers besmet te zijn.
Vandaag is er een nieuwe uitbraak in het woonzorgcentrum. Momenteel zijn er 72 bewoners die in cohorte gebracht zijn. Hiervan zijn er ondertussen 30 genezen verklaard. Vier bewoners zijn momenteel opgenomen in het ziekenhuis. Sedert de uitbraak telt het WZC zes overlijdens. Ook het personeel is zwaar getroffen. In totaal werden sedert de uitbraak 62 mensen positief getest. Vandaag zijn hierdoor 36 medewerkers afwezig. Om deze afwezigheid op te vangen wordt samengewerkt met Rode Kruis, Defensie, interim en worden bijkomen krachten aangetrokken. Knelpunt is de vervanging van de verpleegkundigen. Morgen vrijdag wordt er opnieuw getest. Volgende week kunnen een aantal bewoners hopelijk opnieuw genezen verklaart worden en kunnen een aantal medewerkers terug aan de slag.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland