Kort Dilbeek: Boekjes voor alle Dilbeekse kinderdagverblijven en onthaalouders

Gedurende vele jaren organiseerde het Sinterklaascomité, met de steun van de Itterbeekse handelaars en zelfstandigen, een Sinterklaasfeest voor buurtbewoners. Dit initiatief is intussen beëindigd. Het overblijvende budget van ruim 2.000 euro werd in deze sinterklaasperiode ingezet voor Dilbeekse initiatieven die zich richten tot kinderen. In samenwerking met het Huis van het Kind Dilbeek ontvingen alle Dilbeekse kinderdagverblijven en onthaalouders een mooi, gevarieerd pakket kinderboekjes. Met dit initiatief stimuleren we het ‘lezen’ en voorlezen bij zeer jonge kinderen. Het Huis van het Kind nam ook eerder al initiatieven rond taalstimulering. Zo werden er reeds vormingen georganiseerd rond voorlezen bij baby’s en peuters.  Gemeente Dilbeek neemt ook deel aan het Vlaamse ‘Boekstart’-initiatief, waarbij ouders geprikkeld worden om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes en de bibliotheek te laten ontdekken. Het aanbieden van het boekenpakket voor de kinderopvang is hierop een mooie aanvulling. We kregen intussen al heel wat fijne reacties vanuit de kinderdagverblijven en de onthaalouders en wensen hen nog veel leesplezier, samen met ‘hun kindjes’.  

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws